zondag 3 januari 2016

Nieuwe dingen in een oud jasje...

Je kent het vast wel, je zit een beetje te scrollen op Facebook en ineens komt er een voor jou interessante FB groep voorbij. Zo had ik dat een paar weken geleden met de besloten groep “Gerestylede Meubelen & Verftechnieken”. Daar hadden ze het over de instant muurvuller van de Action waar ze hun oude potten en vazen een mooie, oude look mee gaven.

Ik weet niet of jullie een beetje op mij lijken, maar ik ga dan meteen op mijn smartphone googelen op muurvuller Action en o jee dan komt er zoveel leuks voorbij. Je begrijpt het al, op mijn eerstvolgende vrije dag stond ik ’s morgens vroeg al bij de Action. En als zoveel anderen kom je dan de winkel uit met meer dan alleen die muurvuller. Er stonden twee goedkope gipsen kandelaars die er gewoon om vroegen geverfd te worden in een soort van betonlook. Natuurlijk kon ik dat krukje met ‘bont’ ook niet laten staan. Verschillende kleuren van de Decoverf moesten vanzelfsprekend ook aangeschaft worden, want stel dat al die kleine potjes met krijtverf van Painting the Past niet voldoende zouden zijn. Tsja, die moeten dan toch ook echt mee. 

Ik heb iets met oude(re) spullen, die hier en daar beschadigd zijn en dus niet helemaal perfect. Vanaf mijn twaalfde ben ik altijd al bezig geweest met mijn kamer gezellig in te richten, te stylen. En dan vooral juist niet in één dezelfde stijl. Mix & Match was toen al mijn ding. Regelmatig bezocht ik met mijn moeder en haar vriendinnen rommelmarkten bij ons in de buurt.

Sinds 2012 ben ik (voor een tweede keer) een alleenstaande moeder en mijn dochter en ik wonen sindsdien in een driekamerflat. Dit keer moesten we echter met weinig middelen, en ik bedoel dan ook echt weinig, onze flat inrichten. Mijn dierbare ouders sprongen bij door e.e.a. via Marktplaats voor ons te kopen. Zelf ging ik ook maar eens op zoek en vond gelukkig die spullen, gordijnen enz die ik nodig had om een ‘gewoon’ leven te kunnen leiden met mijn tiener. Drie jaar lang heb ik stap voor stap nieuwe en tweedehands meubels en dergelijke aangeschaft, maar mijn hart en ziel lagen er niet in. Ik was aan het overleven en niet aan het leven.

Nu eindelijk sinds de afgelopen zomer komt mijn passie voor het gezellig inrichten weer terug. Het begon heel klein met een sleutelkastje die ik zag bij Puur Bloem & Binnen in Schoonhoven. Dit keer besloot ik wel om iets decoratiefs voor onze flat te kopen en zo kwam het dat wij met het kastje huiswaarts keerden. Er volgden een paar tekstborden voor onze hal, een spiegel en kastje voor de slaapkamer, zoals ook een leuk ‘oud’ stoeltje en eindelijk ook de toiletrolhouder voor ons toilet. Samen met mijn vader heb ik zelf alle gaten geboord en dat was zo’n gevoel van overwinning, dat dat geen obstakel meer vormt om leuke, gezellige spullen zelf voortaan op te hangen.

Gelukkig ben ik niet echt onhandig met doe-het-zelven, dus heb ik onlangs de muren van mijn toilet eindelijk met glasweefselbehang behangen en met krijtverf van Painting the Past geverfd in de kleur Loft. Langzaam maar zeker wordt onze flat toch weer een gezellig thuis ook al hebben we een kleiner budget. Maar daar ligt juist de uitdaging en komt je creativiteit steeds meer terug. Natuurlijk ook met hulp via de vele You Tube filmpjes, waardoor je op nog meer leuke en nieuwe ideeën komt.

Het is werkelijk de moeite waard om de volgende filmpjes eens te bekijken van Onder de Beuk:
Nieuwe dingen in een oud jasje...., zelfgemaakt en voor een leuk prijsje! Wat wil je nog meer? 

Ik wens iedereen een gezellige en creatieve zondag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten